Qlickboka

Client: Steleco Solutions AB
Website: Qlickboka.se

Storisell levererar animerad video till Qlickboka

Kund: Steleco Solutions AB
Projektledare: William Sehlin, 0733 1441 26, william@storisell.com
Produktionsledare: Ossian Veronese, 0709 62 1998, ossian@storisell.com

Storisell levererar animerad video till Qlickboka – marknadens i särklass användarvänligaste bokningssystem för verksamheter inom skönhet, kroppsvård och hälsa. Fler och fler frisörsalonger, massage- och kiropraktorkliniker inser kraften bakom ett effektivt bokningssystem i verksamheten. Qlickboka.se är en startup som både kommer förbättra och förenkla kundbokningar och möjliggöra en smidigare administration.

I denna produktion fokuserade Storisell på vanliga kundproblem som uppstår när salonger och kliniker inte är bokningsbara online. Resultatet är att videon lägger stor vikt på systemets kundnytta och övergripande fördelar som framkallas när ett bokningssystem används i verksamheten. Vi inledde projektet i Göteborg tillsammans med Steleco Solutions AB, där vi fokuserade på koncept, grafisk stil och manusförfattning. Tillsammans tog vi fram första manusutkastet som korrigerades tills ett färdigställt dokumentet var redo att skickas till studion för inläsning. Vi valde två svenska berättarröster för produktionen för att testa fram vilken röst som på sikt skulle ge Qlickboka bäst resultat. När manuset var godkänt producerade vårt team sk. ”style frames” som i förväg grafiskt illustrerar hur filmen kommer att se ut. Detta steg gör att vi snabbt kan justera eventuella kundönskemål innan vi påbörjar produktionen. Allt har producerats enligt kundens grafiska profil (typsnitt, färgschema, logotyp, etc).

Segmenterat Manus

I denna produktion tog vi fram ett “segmenterat manus” där vi läser in flera olika versioner av samma film med riktade budskap till olika målgrupper. I detta fall videoannonser kring tio sekunder långa. Varierade målgrupper såsom; hud och fotvårdskliniker, massagekliniker, verksamhet inom hälsa, frisörsalonger, nagelsalonger och kiropraktorkliniker. Textanimationen är densamma på alla versioner: “Bli bokningsbar på fem minuter”.