Skip to main content
Akademi

3 Saker Alla Marknadsförare Bör Veta Om Videoproduktion

3 Saker Alla Marknadsförare Bör Veta Om Videoproduktion

Marknadsförare Videoproduktion

Oavsett om du har beställt hundratals videos eller om du precis börjat, kan det vara bra att lära eller fördjupa sig i grunderna om videoproduktion. Storisell är ett produktionsbolag som producerar företagsfilm som beställs av både nya och erfarna marknadsförare. För oss är det viktigt att vara transparenta och ge dig, köparen, det maximala värdet för din budget. Därför har vi sammanställt en lista över tre saker som varje marknadsförare borde veta om videoproduktion.

Vad är en storyboard?

En storyboard är en visuell förkonceptualisering som beskriver hur din video kommer att se ut. Ofta kommer storyboards handskissade eller skrivna, men du kommer ibland att träffa produktionsbolag som presenterar sin storyboard med hjälp av grafik.

Vad är en korrigeringsomgång?

En korrigeringsomgång består av korrigering efter produktionen som görs på din video. En korrigeringsomgång är de ackumulerade korrigeringsförslag som kommer att tillämpas på ett projekt. Anledningen till att översynen kategoriseras i ”omgångar” är vanligtvis för att hjälpa produktionsbolaget schemalägga hur länge varje korrigeringsomgång ska ta och hur man ska distribuerar interna resurser för att kunna leverera projektet så effektiv som möjligt.

Vad är ägarrätt och hur fungerar äganderätten?

Produktionsbolag äger ofta äganderätten på råproduktionsfiler. Delvis för att skydda sig mot konkurrenter. Det betyder att produktionsbolaget inte vill att en konkurrent ska kunna komma åt deras råfiler. Därför kommer du att finna att de flesta produktionsbolag erbjuder köpoptioner för äganderätt. Dessa ingår vanligtvis i din offert och låter dig friköpa de råfiler som tillhör projektet. Dessa lösensumma varierar beroende på projekttyp och storlek. När du är inköpare ska du också kontrollera att rätt musiklicenser har tillämpats och att du inte riskerar att bryta mot äganderätt och användarrättigheter från tredje part.

Storisell bakom kulisserna med Philips i Stockholm


Om Storisell

Storisell grundades med målsättningen att erbjuda våra kunder slagkraftigt och säljdrivande content. Vi anser att noggrant utvalt content har förmågan att förvandla sättet företag attraherar nya kunder, investerare och medarbetare. Genom att förstå hur 60% av människor har den visuella inlärningsstilen, blir vårt jobb att hjälpa människor begripa de produkter och tjänster de konsumerar. Vi bearbetar bilder 60,000 gånger snabbare än vanlig text och över 90% av den information som sänds till hjärnan är visuell. Rätt content har förmågan att förvandla ditt företag. Boka möte